Його організувало Міністерство молоді і спорту України у співпраці з Департаментом соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації.

  Дводенний  тренінг спрямований на налагодження конструктивної взаємодії між суб’єктами національно-патріотичного виховання «Співпраця – 2020».  Участь у всеукраїнському семінарі  беруть представники обласних, місцевих центрів національно - патріотичного виховання, представники структурних підрозділів із питань молоді та спорту ОДА, які відповідають за розвиток національно-патріотичного виховання у регіонах.

Заступниця міністра Марина Попатенко зазначила: «Дуже важливо сьогодні визначити в якій системі координат знаходиться співпраця органів, покликаних забезпечувати національно-патріотичне виховання в державі: які зміни є в законодавчій базі, що відбувається з реалізацією Стратегії  національно-патріотичного виховання в регіонах, щоб далі рухатися в єдиному напрямі спільним вектором».

У програмі першого дня семінару відбулися гутірка «Чому важлива декомунізація?» (спікер – Богдан Галайко з  Українського інституту національної пам’яті) , практичний тренінг «Національно-патріотичне виховання  в умовах гібридної війни» та  практичне заняття щодо міжвідомчої взаємодії з фахівцями Міністерства молоді та спорту України, Міністерства у справах ветеранів та Державної прикордонної служби.

Під час заходу належним чином дотримуються вимоги щодо запобігання поширенню COVID-19 – масковий режим та  соціальна дистанція.