Розповіла перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Наталя Заболотна.

На засіданні обласної комісії обговорено перерозподіл залишку коштів субвенції у 2020 році з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа та формування  регіонального списку дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа для виплати грошової компенсації.

Про стан справ з придбанням житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, житла для дітей-сиріт повідомила Наталя Заболотна у мережі Фейсбук:

«Цільова субвенція для дітей сиріт за 2019 – 2020 роки для Вінницькій області становить 75 млн гривень. За ці кошти придбано 146 квартир для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Варто зазначити, що уже збудовано дитячий будинок сімейного типу у селі Студена Піщанського району, придбано будинок в Літині для родини, яка створила дитячий будинок сімейного типу, триває будівництво двох малих групових будинків Стрижавського дитячого будинку-інтернату, будується дитячий будинок сімейного типу у смт Сутиски, замовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт дитячого будинку сімейного типу в Ямполі.

Вінницька обласна адміністрація буде роботи все необхідне задля того аби отримана субвенція не поверталась у державний бюджет. А саме, використовувати бюджет в повному обсязі на допомогу вінничанам.

Дякую колегам комісії за оперативну роботу».